Gratis verzending binnen heel Nederland! CADEAU BIJ AANKOOP
5% extra korting met code: VIP5
Select category
Zo kom je van schrale lippen en droge mondporiën af

Zo kom je van schrale lippen en droge mondporiën af

Schrale en droge lippen zijn de ergste die we kennen! Droge en gescheurde lippen zijn zowel ongemakkelijk, pijnlijk en maken het moeilijk om kleur op de lippen aan te brengen. Xlash Cosmetics heeft de absoluut beste trucs verzameld om droge lippen te voorkomen!

Beste voor droge lippen en mondporiën

De lippen scrubben

Als je een dode en droge huid op jouw lippen hebt, kan deze het vocht blokkeren dat naar het gebied komt dat het nodig heeft. Je koopt een lip scrub, mengt je eigen met olie en suiker of weekt een badstof handdoek in warm water en scrubt voorzichtig. Heb een lichte hand en scrub liever te weinig in plaats van te veel. Doe het in plaats daarvan om de dag een beetje als je erg droge lippen hebt, zodat je de dunne en gevoelige huid niet beschadigt door te hard te zijn.


Je kunt ook een keer per week preventief een lippenscrub doen. Maak er een kleine liproutine van en een moment voor zelfzorg.

Hydrateer diep met een lipmasker


Hydrateer diep met een lipmasker Na het scrubben van je lippen is het belangrijk om een ​​lippenbalsem of lipmasker te gebruiken die diep hydrateert en geen ingrediënten bevat die je lippen even lekker doen aanvoelen maar juist uitdrogen. Let op water in de ingrediëntenlijst! Het is een echte boosdoener die meer kwaad dan goed doet als het gaat om hydratatie. Hoe hoger in de ingrediëntenlijst, hoe meer water het product bevat.

Kies in plaats daarvan voor een product met veel oliën, zaadboter en vitamine E. Xlips Cacao Lip Mask bevat cacaoboter die hydrateert en voorkomt een droge en geïrriteerde huid, Vitamine E bevat verzachtende antioxidanten en murumuruzaadboter die zorgt voor langdurige hydratatie. Het voelt ook magisch aan op de lippen! Breng een dikkere laag aan op de lippen en draag ‘s nachts of gebruik als gewone lippenbalsem gedurende de dag.

Voorkom droge lippen en gesprongen mondporiën

Lik niet aan je lippen

Je lippen likken is een slechte gewoonte waar je mee moet stoppen! Op dit moment voelt het misschien alsof het rustgevend is, maar de lippen worden zelfs nog droger. Dit komt omdat het alle vocht van de lippen verwijdert, waardoor ze uitdrogen.

Drink veel water

Bevochtig van binnenuit. Uitgedroogd zijn is een van de meest voorkomende redenen voor droge lippen. Je raakt uitgedroogd wanneer je lichaam meer vocht afvoert dan het opneemt. Hoeveel water je moet drinken hangt onder andere af van leeftijd en activiteitsniveau. Andere symptomen van inname van te weinig water kunnen duizeligheid, droge mond en hoofdpijn zijn.

Gebruik SPF

Misschien ben je voorzichtig met het aanbrengen van SPF op je gezicht en lichaam, maar herinner je je je lippen nog? De huid op de lippen is erg gevoelig, dun en kan gemakkelijk schade oplopen door de zon. Het gebruik van SPF beschermt ze niet alleen tegen verbranding en schilfering, maar vormt ook een barrière tegen beschadiging door de zon en voorkomt schrale en droge lippen.


Hierdoor krijg je droge lippen

Droge lippen kunnen verschillende oorzaken hebben.

Klimaat

Droge koude lucht buiten en warme en droge lucht binnen kunnen de lippen droog en geïrriteerd maken omdat ze altijd blootliggen. Er is niet veel te doen behalve ze te beschermen met lippenbalsem, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar!

Lipontsteking

Als je vaak extreem droge lippen hebt, kan het zijn dat je een ontsteking in de lip hebt. Ze kunnen om verschillende redenen voorkomen, waaronder het feit dat je veel aan je lippen likt. Als jouw symptomen langdurig zijn, neem dan contact op met jouw plaatselijke apotheek of arts.


Vitamine tekort

Als je lichaam niet genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen je lippen aangetast worden! Eet een veelzijdig dieet voor een betere huid, haar en lippen.


Medicatie en behandelingen

Veel medicijnen hebben een droge huid als bijwerking. Zorg ervoor dat je jouw lippen de beste omstandigheden geeft zodat dat je droge lippen kan voorkomen.

FOLLOW US @XLASHCOSMETICS

Jouw winkelwagen (1)
spinner