Gratis verzending binnen heel Nederland!
mis ons nieuwe product Hydro-gelmasker niet!
Select category

Wenkiesschool: Hoe je je wenkbrauwen thuis moet plukken

Thuis je wenkbrauwen epileren en in een mum van tijd een perfecte vorm krijgen zonder geld en tijd te besteden aan salonbezoeken? Ja graag! De wenkbrauwexperts van Xlash Cosmetics vertellen je hoe — stap voor stap.

Voordat je je wenkies plukt

Je hebt nodig:

Een pincet

Een spiegel

Een wenkbrauwpotblood

Trim de wenkbrauwen indien nodig

Als je borstelige wenkbrauwen en/of lange haren hebt, kun je beginnen met het knippen van je wenkbrauwen met een schaartje. Borstel hiervoor de wenkbrauwen naar beneden met een wenkbrauwborsteltje, een schoon mascaraborsteltje of een wenkbrauwgel. Pak voorzichtig een schaar en knip de haren die buiten de vorm vallen weg. Dan zie je waar je mee aan de slag moet!

Epileer je wenkbrauwen stap voor stap

Stap 1: Vind je startpunt

Draai je pincet ondersteboven of gebruik een potlood. Plaats het tegen een van je neusvleugels, recht omhoog. Dit is een goed startpunt voor je wenkbrauw. Trek een lichte lijn naar boven met een wenkbrauwpotlood of eyeliner om de markering te onthouden. Herhaal aan de andere kant. Dit doe je om te dichte of dunne wenkbrauwen te voorkomen.

Stap 2: Tussen de wenkbrauwen epileren

Pluk de haren die tussen je markeringen zitten. De haren hier zijn erg dun en kunnen moeilijk te pakken zijn, dus gebruik een nauwkeurig pincet om het gemakkelijker te maken – zoals een Xbrow-pincet.

Stap 3: Vind je eindpunt

Nu is het tijd om erachter te komen waar je wenkbrauw moet eindigen! Gebruik hiervoor opnieuw het pincet of de pen. Plaats het tegen je neusvleugel en wijs schuin naar boven (als je een pincet gebruikt, richt dan het scherpe deel naar beneden richting je neus). Jouw gereedschap moet zo worden geplaatst dat het ene uiteinde tegen de buitenste ooghoek ligt. Maak een nieuwe markering.

Stap 4: Epileer zodat je de juiste lengte voor je wenkbrauwen krijgt

Pluk de haren die achter het merkteken zitten.

Hierdoor lijken je wenkbrauwen niet te lang en niet te kort.

Stap 5: Vind het hoogste punt van de wenkbrauw

De boog is waar je wenkbrauw het hoogst zou moeten zijn. Je kunt het vinden door recht in de spiegel te kijken en de pen vanuit de neusvleugel en over je pupil te kantelen. Maak een kleine stip. Je kunt hier een paar extra haren plukken als je wilt, voor de illusie van een hogere wenkbrauw.

Stap 6: Bepaal hoe dik je wenkbrauwen moeten zijn

Tussen het startpunt en het hoogste punt van de wenkbrauw kun je nu van onderaf haren plukken om te bepalen hoe dik je je wenkbrauwen wilt hebben. Je kunt markeren met een potlood en voorzichtig één haar per keer plukken om je look te vinden.

Opgelet! Pluk de eerste paar keer eerder te weinig dan te veel en pluk als beginner nooit vanaf de bovenkant van de wenkbrauw.

Stap 7: Vorm het uiteinde van de wenkbrauw

Het gedeelte tussen het hoogste punt en het uiteinde van de wenkbrauwen kan worden uitgedund als je je wenkbrauw een scherpe look wilt geven. Pluk één haar per keer, het wordt hier snel te dun!

Als je je wenkies wilt plukken zonder dat het pijn doet

Als je wilt dat het minder pijn doet om je wenkbrauwen te epileren, zijn er een paar trucjes die je kunt proberen.

1. Neem vooraf een warme douche en epileer de wenkbrauwen in de badkamer. Door de hitte en stoom gaan de poriën open.

2. Je kunt ook vlak daarvoor een ijsblokje op het gebied dat je gaat plukken leggen om het te verdoven.

3. Pluk in de richting waarin de haren groeien.

4. Gebruik een pincet van hoge kwaliteit die direct alle haren opvangt.

Onthoud dat het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt met je wenkbrauwen en dat dit aanbevelingen zijn om mee te beginnen! Er is geen goed of fout zolang je maar gelukkig bent.

FOLLOW US @XLASHCOSMETICS

Jouw winkelwagen (1)
spinner